Zuringsoep

Jean Paul de tuinman nodigt u van harte uit om de kruidentuin tijdens uw verblijf een kijkje te komen nemen.

Zodra het voorjaar is, verspreiden de planten een aangename geur in de tuin.

Het is in de keuken dat al hun smaken tot uiting komen en waar ze perfekt in bepaalde gerechten passen.

Bepaalde planten kunnen ook in natuurgeneeswijzen gebruikt worden (etherische oliën) of voor kruidenthee.

Op dit moment zijn er ongeveer 40 verschillende soorten geplant, van tuinkruiden tot eetbare vruchten.

Pluk gerust enkele blaadjes om uw eigen gerechten op smaak te brengen, voor het grillen van vlees op de barbecue of in uw salades. Of simpelweg om opnieuw de geur en smaak te ontdekken.

Wij hebben een schrift voor u ter beschikking gesteld waarin alle planten vermeld staan en enkele recepten, die door ons of door onze gasten gemaakt zijn.

Als u ideeën heeft, aarzel dan niet om deze met ons te delen !

Wij bieden eenvoudige receptenideeën aan met verse kruiden die beschikbaar zijn in de kruidentuin van het Paradijs.

 

Vandaag : ZURING

Zuringsoep

 

 

Ingrediënten:

  • 300 gr zuring bladeren
  • 3 aardappels
  • 1 sjalot of uien
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 20 cl sour cream
  1. Verwijder de staartjes van de zuringbladeren.
  2. Boter in de pan smelten, de sjalot en de zuringbladeren toevoegen.Ze worden een beetje bruin maar behouden hun smaak.
  3. Koud water toevoegen, en vervolgens de aardappels en de kippenbouillonblokjes.
  4. +/- 30 minuten laten sudderen en de inhoud van de pan mixen tot dat er een homogene massa ontstaat
  5. Sour cream toevoegen als de pan van het vuur af is.
Articles récents
Catégories
Archives
Ces articles pourraient vous intéresser
Spaghetti met Salie

Spaghetti met Salie

Par : Ellen Kusters - 09 januari 2017 - Blog, recept ideeën
Provençaalse Entrecote op de barbecue

Provençaalse Entrecote op de barbecue

Par : Ellen Kusters - 04 augustus 2016 - Blog, recept ideeën