Ontdek de bezienswaardigheden in de Vallei van de Vézère

De camping Le Paradis bevindt zich in de Vallei van de Vézère in het hart van de Dordogne. Tussen Sarlat en Lascaux reist u door de verschillende tijdperken heen.

Een cultureel erfgoed dat uniek is in de wereld

In de Vallei van de Vézère bevinden zich prehistorische resten en geklasseerde vindplaatsen. De camping ligt tussen Les Eyzies, hoofdstad tijdens de Prehistorie, en Montignac, dat wereldwijd bekend staat om de grot van Lascaux.

In de buurt kunt u kastelen uit verschillende tijdperken, grotwoningen, pretparken, musea, grotten en schuilplaatsen bezoeken. En natuurlijk de stad Sarlat met het voetgangerscentrum, de markten en het historisch erfgoed.

Adembenemende landschappen

De rivier slingert door eiken- en kastanjebossen, langs heuvels en steile rotswanden waarin zich grotten bevinden. De Vallei van de Vézère heeft bijna 500 km aangelegde routes. Bij de receptie van de camping is een plattegrond verkrijgbaar met informatie en aanwijzingen voor wandelingen en tochten met de mountainbike (31 circuits van 1 tot 5 uur).

Uitstapjes met gids

Terwijl Gé een ochtend per week zijn passie deelt met ervaren mountainbikers en de paden tussen Sarlat en Lascaux ontdekt, neemt Ellen een groep mee langs wandelroutes die voor iedereen toegankelijk zijn (vanaf 4/5 personen). Meld u aan!

Na een excursie is het heerlijk om in het overdekte zwembad de dag ontspannen af te sluiten. Na de inspanning stellen wandelaars en mountainbikers de weldaad van de sauna, hammam en jacuzzi bijzonder op prijs!

DE VALLEI VAN DE VEZERE ONTDEKKEN VIA HET WATER

Kano-uitstapjes voor iedereen met vertrek vanaf de camping.

Saint-Léon-sur-Vézère, op 5 km van de camping is geklasseerd als een van de mooiste Franse dorpen. Bezoek met audiogids (Frans, Engels, Spaans, Nederlands).

Montignac-Lascaux, op 12 km met een van de grootste versierde grotten uit de oude steentijd en in 2016 het Centre International d’Art Pariétal, Lascaux IV genaamd.

VOOR LIEFHEBBERS VAN GASTRONOMIE

De Périgord draagt bij aan de roem van de Franse keuken. Truffels uit de Périgord Noir, ganzenlever, boleten, walnoten, allemaal inspiratiebronnen voor onze chef-kok.