Milieuparticipatie

Milieuparticipatie, wat is het?

 

Overtuigd en gemotiveerd om zijn impact op het milieu te beperken, innoveert en investeert Camping Le Paradis ieder jaar in nieuwe projecten en uitrustingen met het oog op de duurzame ontwikkeling.

De aromatische tuin wordt groter en wordt omgevormd tot een grote, gedeelde tuin met veel planten, fruit en groenten. Ieder jaar geven de tuiniers blijk van meer verbeelding om u nieuwe landschapscreaties te bieden.

In 2017 wordt de camping een toevluchtsoord ter bescherming van de vogels (LPO) en investeert dus in uitrustingen voor de opvang van vogels die er broeden, leven of passeren (nestkasten, affiches, educatieve acties bij het publiek, schuilplaatsen en voeding voor de winter).

Dit seizoen wordt nieuwe verlichting op zonne-energie aangebracht.

Al deze projecten (en nog veel meer) kaderen in onze aanpak van onze milieucertificering (groene sleutel) en de labelling (Ecolabel) en motiveren de organisatie van een milieuparticipatie voor onze kampeerders.

Terwijl u dus bijdraagt tot onze aanpak, door ons milieubeleid te respecteren, organisch afval te composteren, recyclebaar afval te sorteren (plastic, glas, papier,… )en door de natuurlijke rijkdommen te sparen … zal deze milieuparticipatie nuttig zijn voor onze milieuprojecten (ontwikkeling van de tuin, nieuwe uitrustingen die minder energie vergen, voortzetting van onze inspanning om de lokale fauna te beschermen, gebruik van hernieuwbare energieën…).

We zullen u uiteraard geregeld informeren over het gebruik van deze milieuparticipatie.

Laten we dus samen werken aan dit mooie avontuur rond milieu-burgerschap, ook tijdens de vakantie …

 

 

 

Articles récents
Catégories
Archives
Ces articles pourraient vous intéresser
Camping le Paradis werft personeel

Camping le Paradis werft personeel

Par : Ellen - 21 januari 2019 - Blog
ADAC Superplatz 2018

ADAC Superplatz 2018

Par : Ellen - 12 januari 2018 - Blog
Gelukkig nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar

Par : Ellen - 27 december 2017 - Blog