Een camping met een milieu label

WAT BETEKENT EEN MILIEU LABEL?

In termen van milieubehoud, wanneer men zegt dat een soort waspoeder ecologisch is, dan begrijpen wij daaruit dat de merken met een milieu vriendelijk label proberen de schadelijke stoffen te vervangen door van oorsprong natuurlijke producten.
De grote wasmiddelfabrikanten proberen, op hun beurt, de gehele productieketen aan te pakken door het transport van goederen te beperken, de verpakkingen te verminderen en door uiterst geconcentreerde producten (zelfs efficiënt met koud water) aan te bieden die minder water en energie verbruiken.

MAAR HOE KAN EEN CAMPING EEN MILIEU LABEL VERKRIJGEN?


Campings bevinden zich vaak op kwetsbare plekken en dit kan een overexploitatie van water- en energiebronnen met zich meebrengen, die verantwoordelijk zijn voor ernstige landschapsdegradaties.

Het Europees Milieu label voor Toeristisch Onderdak, ontstaan in 2003, is door een groeiend aantal bedrijven in Frankrijk en Europa geadopteerd.
Sinds 2005 worden ook Campingservices steeds vaker van een Europees Milieu label voorzien.

Deze vrijwillige officiële erkenning is gecreëerd door de Europese commissie die zich bezig houdt met het aanmoedigen van hotels, gites of campings om zich aan een ecologisch verantwoord beleid te houden. Als ook om vakantiegangers te helpen, die op zoek zijn naar duurzaam toerisme, om onderscheid te kunnen maken tussen de bedrijven, die het meest respect tonen ten aanzien van het milieu.

Wij hebben in 2012 het Europees Milieu label verkregen.

Door dit Milieu label op te hangen maken wij openlijk de volgende beloften kenbaar:

  • laag energie verbruik
  • laag water verbruik
  • gebruik van hernieuwbare energiebronnen en minder schadelijke substanties voor de omgeving
  • communicatie en opvoeding van klanten op het gebied van milieu.

Deze criteria beantwoorden aan strikte criteria omschreven in het gemeenschappelijk bestek van alle landen van de Europese Unie.

Articles récents
Catégories
Archives
Ces articles pourraient vous intéresser