Home » Bezoek de stad Sarlat

Bezoek het oude Sarlat

De stad Sarlat-la-Canéda staat op de Werelderfgoedlijst vermeld. Ze staat ook geklasseerd als ‘Ville d’art et d’histoire’ (Stad van kunst en geschiedenis). De gezellige steegjes, de ambachts- en kunstnijverheidslieden, de vakwerkhuizen en de beroemde markt maken dat deze stad symbool staat voor de Périgord Noir

visiter sarlat
remparts medievaux sarlat

Ontdek Sarlat, een middeleeuwse stad vol kunst en geschiedenis

Zodra we de smalle straatjes inlopen, dompelt Sarlat ons onder in het verleden. Elke straat wordt een venster op de geschiedenis. De 14e-eeuwse vakwerkhuizen vormen een levendig tafereel. Al dwalend door de smalle straatjes, onthult elke hoek ons een onverwachte charme.

De vakwerkgevels, versierd met architectonische details, brengen ons terug naar een tijd waarin vakmanschap en elegantie hoogtij vierden. Deze smalle straatjes leiden ons naar de Place de la Liberté, dat wordt omringd door gebouwen van een zeldzame architectonische schoonheid.

Kathedraal en landhuis in het hart van de stad

decouvrir les tours et manoir a sarlat

De 12e-eeuwse kathedraal Saint-Sacerdos staat trots rechtop in het hart van Sarlat. De gotische architectuur en de gebeeldhouwde details maken het tot een emblematisch juweel. De Manoir de Gisson voegt een vleugje aristocratie aan het geheel toe en onthult de geschiedenis van adellijke families en middeleeuwse intriges. 

De stadsmuren van Sarlat met hun imposante torens herinneren aan het strategische belang van de stad in de afgelopen eeuwen. De monumentale poorten Comédie en Boétie nodigen bezoekers uit om de drempel van de tijd over te steken.

feuille

Wat te doen in Sarlat?

In Sarlat is de levenskunst een dagelijkse realiteit. Slenteren over de levendige markten, genieten van een kopje koffie op een terras of ronddwalen in de kleine ambachtelijke winkeltjes horen allemaal bij uw Sarlat-ervaring.  

We laten ons meeslepen door de levenskunst van Sarlat, door deel te nemen aan de proeverijen (dégustation) van de regionale producten en straatoptredens bij te wonen. 

Sarlat is ook de ideale plek voor kunst- en cultuurliefhebbers. Festivals en culturele evenementen verlevendigen regelmatig het stadsleven: truffelfestival, fest’oie, Ringueta, Arts en Folie, erfgoednacht, filmfestival, kerstmarkt en nog veel meer! 

la gastronomie sarladaise
decouvrir les marchés de sarlat
camping le paradis illustration herisson 1 1

Markten en smaken in de stad door de seizoenen heen

De gastronomie van Sarlat komt tot haar recht in het hart van de markten. Het scala aan smaken evolueert met de seizoenen:  

In de lente zijn de kraampjes vervuld met verse producten, zoals de eerste asperges, jonge slascheuten en knapperige radijsjes. De caféterrassen komen tot leven en nodigen de bezoekers uit om verse, kleurrijke gerechten te proeven.

Zodra de zomer nadert, wordt de markt dynamischer en kleurrijker door het oogverblindende rode fruit, sappige tomaten en aromatische kruiden. 

In de herfst viert de oude stad Sarlat de rijkdom van haar land met vers geoogst eekhoorntjesbrood, kastanjes en walnoten. 

In de winter zijn de marktkraampjes goed gevuld met de heerlijkste seizoensproducten. Truffels verschijnen in de schappen. Geroosterde kastanjes, gesmoorde aardappelen en kazen voegen een vleugje warmte toe aan de smalle straatjes van Sarlat. Het is ook het seizoen wanneer de walnoten worden geperst voor de productie van walnootolie. 

Tot slot heeft de regio voor elke maaltijd iets te bieden: wijnen uit Domme, Bergerac, Monbazillac, Cahors, enz.

 

6964 recherche de truffe © Luc Fauret expiresOn 2028 01 12

Op de route naar Sarlat vanaf onze camping

Als u Sarlat als bestemming kiest, profiteer dan van de route om een aantal niet te missen stops te maken. De Roc de Cazelle biedt een fascinerend inzicht in het dagelijks leven van onze voorouders. Een omweg van 7 minuten brengt u naar het midden van de Beune-vallei, naar het kasteel van Commarque. 5 minuten verder met de auto, heeft het kasteel van Puymartin de gave om intriges te onthullen in zijn majestueuze vertrekken.  

En als u 6 minuten omrijdt, komt u in een dorp met huisjes van droge opeengestapelde stenen, de Cabanes du Breuil.

chateau de commarque vallee de la vezere lesdroners © les droners expiresOn 2031 06 06
©Les_droners
feuilles resultat
klaarmaken