Home » Ontdek de magische plaatsen in de Dordogne

Magische plaatsen in de Dordogne

Net als een sprookje in de open lucht is de Dordogne vol met buitengewone plaatsen die ons terugvoeren in de tijd: bucolische tuinen, betoverende kastelen en dorpen met poppenhuizen…

3420 visite du manoir de la salle saint leon sur vezere ©Les Conteurs resultat
©Les Conteurs
village chateau de beynac © OT intercommunal du PGd Noir

Kastelen om te bezoeken in de Dordogne-vallei

De Dordogne-vallei wordt ook wel de vallei van 1001 kastelengenoemd. Of ze nu uit de middeleeuwen of de renaissance stammen, de kastelen in deze regio zullen zowel kinderen als volwassenen betoveren.

In de Middeleeuwen werd in het kasteel van Castelnaud met katapulten geschoten

Op 40min

Het kasteel van Castelnaud kijkt uit over de Dordogne-vallei vanaf zijn rotsachtige uitloper kasteel van Castelnaud biedt een kijkje in het middeleeuwse verleden. Muren, wapens en katapulten… het is alsof we er zelf bij zijn. 

visiter le chateau de castelnaud
©CDT_Dordogne
112 vue sur beynac depuis castelnaud © CDT Dordogne
©Les_conteurs

Droomachtig uitzicht op het Kasteel van Beynac

30min

naast het kasteel van Beynac

het kasteel van Koning Richard Leeuwenhart laat niemand onverschillig. Elk vertrek vertrekt vertelt een verhaal. Dankzij de strategische ligging hebben bezoekers een prachtig uitzicht op de vallei.

Buitengewone voorstellingen in het Kasteel van Milandes

40 min

In de buurt van kasteel van Castelnaud

Het voormalige huis van Josephine Baker, het kasteel van Milandes, biedt talloze originele activiteiten, van sporten als valkerij en schermen tot archeologische workshops en ontmoetingen met dieren.

Kasteel van Lacypierre, het Périgord van de duivel

30 min

Vlakbij de tuinen van Eyrignac

Ga mee op een rondleiding met een van de twee eigenaren van het Kasteel van Lacypierre. Ze hebben samen met hun ouders de restauratie van het kasteel meegemaakt en zullen u alles vertellen over de geschiedenis van dit juweel in de Périgord.

chateau les milandes resultat
chateau de lacypierre

Droomtuinen in de Périgord Noir

Dankzij zijn ecologische rijkdom herbergt de Dordogne-vallei een schat aan bucolische tuinen om nieuwe energie op te doen.

jardin de marqueyssac
©CDT_Dordogne
6470 jardins du manoir d eyrignac © CDT Dordogne resultat
©CDT_Dordogne

Rondleiding met verrassingen in de tuinen van Marqueyssac

37 min

Men valt meteen voor de schilderachtige en romantische charme van de hangende tuinen van Marqueyssac. Voorstellingen, natuurworkshops en buitengewone ervaringen worden hier regelmatig aangeboden voor volwassenen en kinderen. Marqueyssac staat ook bekend om zijn met kaarsen verlichte avonden tijdens het zomerseizoen: 2000 kaarsen staan langs de paden die boven de vallei hangen.

In Eyrignac hebben de tuinen hun geheimen

40 min

De snoeikunst zal geen geheimen meer voor u hebben na een bezoek aan de Franse stijl tuinen vanEyrignac. Welkom op de picknicks in het wit van Eyrignac voor een diner in de open lucht. De sfeer is er idyllisch door de schitterende  tuinen met de magische verlichting.

Een magische reis in de ‘tuinen van verbeelding’ in Terrasson

In de Jardins de l’Imaginaire zult u versteld staan van het panoramische uitzicht over de vallei en de stad Terrasson. De ‘electronic garden’-avonden zorgen voor een buitengewoon decor, met verbluffende lichteffecten op de planten en de Jardins d’eau (watertuinen). 

De panoramische tuinen van Limeuil

30 min

1h30 mn

in de buurt van de Vézère-vallei

Ze hebben een toepasselijke naam! De panoramische tuinen van Limeuil liggen op een rotsachtige uitloper en kijken uit over de samenvloeiing van de Vézère en de Dordogne. Deze educatieve tuinen zullen plantenliefhebbers zeker bekoren. Het is ook een oase voor liefhebbers van het zalige nietsdoen en contemplatie. Na een bezoek aan de tuinen is het prettig om door de steegjes van Limeuil te slenteren. Dit dorp staat te boek als een van de ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. Om het bezoek al na dromend af te sluiten, strekken we ons uit op de schaduwrijke, zachte oevers van de Dordogne.

4236 les jardins de l imaginaire a terrasson © Declic Decolle expiresOn 2026 09 27 e1712236156783 resultat
©DeclicDecolle
feuilles resultat

Een landelijk intermezzo in de Jardins d’Eau in Carsac

40 min

dichtbij Sarlat

Net boven de rivier de Dordogne, tegenover het bos van de Druïden, wacht u de waterwereld met bloemen en watervallen in de Jardins d’eau in Carsac-Aillac. We maken in de ochtend een wandeling om wat frisse lucht op te doen voordat we gaan picknicken op de kiezelstranden van de Dordogne-rivier op een paar meter afstand. 

balade aux jardins d eau de carsac ©Les Conteurs scaled resultat

Sprookjesachtige dorpen

De geplaveide straten, de huizen in warme tinten en de eeuwenoude kerken vormen een tijdloze sfeer in de Périgord Noir.

la roque gageac 22 01 resultat
La Roque Gageac
la roque gageac resultat

Onder de kliffen van La Roque Gageac

40 min

vlakbij Sarlat

Dit dorp in de Périgord, beschut door hoge kalkstenen kliffen, is een van de belangrijkste plaatsen in de Dordogne-vallei tussen Domme, Sarlat en Beynac. De middeleeuwse steegjes onthullen afwisselend landhuizen en adellijke residenties. De geografische ligging brengt de mediterrane flora tot leven, terwijl het fort van de troglodieten (holbewoners) een magisch uitzicht biedt over de vallei en het Kasteel van La Malartrie.

De ziel van de Périgord in Saint-Léon-sur-Vézère

40 min

vlakbij de Vézère-vallei

Aankomend in St Léon sur Vézère, voelt men meteen de erfelijke ambiance van de menselijke bezetting door de eeuwen heen. De aangelegde oevers hebben een onmiskenbare landelijke charme. U ontdekt een rijk erfgoed als u door de smalle voetgangersstraatjes dwaalt, totdat u een van de kunstenaarswinkeltjes tegenkomt die verspreid over het dorp liggen.  

Op slechts 5 minuten van dit ‘mooiste dorp van Frankrijk’ verwelkomt Le Paradis***** u aan de oever van de rivier

En savoir plus sur Saint-Léon sur Vézères
location canoe kayak vezere montignac dordogne resultat
Saint-Léon-sur-Vézère
location canoe dordogne resultat resultat

Saint Amand de Coly en zijn mysterieuze bossen

25 min

Met zijn vele bewegwijzerde wandelpaden is dit bloemrijke dorp een echt hoogtepunt. Het bos doortrekkend verhaalt een van de interpretatiepaden voor kinderen en volwassenen de legende van Léberou. Een andere route leidt naar de imposante abdij en vervolgens naar een uitzichtpunt op de leisteendaken van het dorp.

Een magische trilogie rond Rocamadour

1h30min (expeditie tijdens dagtocht)

Ze zijn zeker een ommetje in het departement Lot waard: Het dorp Rocamadour, de kloof van Padirac en tot slot het dorp en de waterval van Autoire. Vertrek vroeg in de ochtend om in de frisse lucht in de voetsporen te treden van St. Jean de Compostela naar Rocamadour, het dorp op de klif. Daal vervolgens 100 meter onder de grond af om de boot te nemen over het verlichte ondergrondse water van de Gouffre de Padirac. Sluit uw dag af in Autoire, een betoverend dorp dat een pad verbergt dat naar een majestueuze waterval leidt. 

abbaye fortifiee du village de coly saint amand © Dordogne Libre
rocamadour vallee du lot

Le Paradis, uitvalsbasis voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de Périgord

Gelegen in Saint-Léon-sur-Vézère, bevindt het 5-sterren Le Paradis zich op het kruispunt van de valleien van de Dordogne en de Vézère. U zult genieten van een vakantie dicht bij de bezienswaardigheden. De grotten van Lascaux 2 en van Lascaux 4 bevinden zich op slechts 15 minuten van deze vakantiebestemming vol activiteiten. Le Paradis verwelkomt sinds 1967 koppels, gezinnen en groepen.

camping dordogne piscine couverte 5 etoiles resultat
TOP 2023 la roque st christophe scaled resultat
dessin piscine resultat
klaarmaken