Home » De tuinen van de camping in de Dordogne

Ontdek onze uitzonderlijke tuinen in de Dordogne

Als een Paradijselijk parfum
les jardins le paradis camping dordogne
emplacement camping 5 etoiles dordogne

Een park van 7 hectare langs de rivier, op 4 km van Saint-Léon-sur-Vézère in de Dordogne… welkom in ons groene Paradijs.  

De landschappelijke omgeving van deze 5-sterren camping is opmerkelijk. Er is een diversiteit aan vegetatie en er zijn zelfs kruidentuinen die de zintuigen van lekkerbekken zullen verrukken. Het hele jaar door brengen de drie tuiniers van ons team zorgvuldig het exotisch cachet  van de palmbomen, bananenbomen en bamboe in evenwicht met de authenticiteit van haagbeuken en hazelaars. 

Schaduwrijke beplante pergola’s, tapijten van geurende bloemen, bamboebossen… Bij het binnenrijden op de camping ziet men meteen het fraaie park omzoomd met steeds variërende  planten langs de lanen. U hoeft alleen nog maar uw eigen uitstapje naar het centrum van de camping te maken. 

maak een wandeling in het Paradijs

Het middenpad, het kleine Versailles van de camping

jardins exception le paradis dordogne camping scaled resultat

Er zijn gasten die deze laan ‘het kleine Versailles’ noemen: de combinatie van snoeikunst, bloembedden en gemengde hagen zorgt al snel voor een bijzondere sfeer. Dit type tuin lijkt wel op dat van een fraai park van een kasteel.  

Hier lopen kleuters met hun zwembandjes aan naar het zwembad, we passeren er vaders met een stokbrood onder hun arm op de terugweg van de campingwinkel, of avonturiers met peddels in hun hand op weg naar de aanlegsteiger van de Vézère… 

Kortom, het middenpad markeert de ruimte van de camping. Een aangenaam voorproefje voor het vervolg van het bezoek. 

feuille

Onze wijken zijn geïnspireerd door de natuur in de Périgord

Dahlia, Eucalyptus, Jasmijn… Elke wijk van de camping is vernoemd naar een plantensoort. 

We nodigen u uit om in de loop van de tijd hun seizoensgeheimen te ontdekken. In de ‘groene cocons’ wordt het afgaan van uw wekker ’s ochtends vervangen door betoverend vogelgezang. 

Net buiten deze wijken speelt het vrolijke leven van de camping zich af. De sfeer is typisch die van een klein dorp in de Périgord, men eet er goed en het leven is er aangenaam. 

Beschikbaarheid
camping dordogne piscine couverte sarlat e1712140255324 resultat
emplacement camping 5 etoiles dordogne 2 2
natuurbad
espace de jeux camping le paradis resultat
A paradis 2023 064 2 redim scaled resultat
River Le Paradis Chris Harrison chris@harrison agency.com resultat resultat
ruimtes voor relaxen en fijne momenten

Uw accommodatie wordt omringd door de fraai aangelegde natuur

De verschillende ruimtes van de camping zijn gestructureerd door kleine groene lanen die die al naar gelang het seizoen in bloei staan. De accommodatie en staanplaatsen zijn zorgvuldig gearrangeerd om iedereen schaduw, privacy en het mooiste uitzicht te bieden. Een vredig, landelijk toevluchtsoord om te genieten van een vakantie in alle vrijheid en te delen met anderen. 

camping le paradis dessin bananier dordogne 796x1024 1 resultat

Een vleugje Paradijs op uw bord

Op steenworp afstand van het vrolijke campingleven is dit rustige plekje, voor ieder die dat wilt, een uitnodiging om naar wens te plukken. In dit gebied voor zintuiglijke verkenning staan de aromatische kruiden naast de geurige planten en rode vruchten. Er zijn discrete educatieve borden om u te begeleiden. 

We nodigen u van harte uit om uw favoriete smaken te kiezen om ze ter plekke te proeven of in uw eigen gerechten te verwerken. Profiteer van uw uitstapje om de tuiniers van de camping te ontmoeten, met ze te praten en meer te leren over het plantenleven

We hopen dat deze ‘schuiltuin’ u zal inspireren om zijn kruiden te ontdekken en ze te combineren met uw  gerechten.  

jardins aromiques camping le paradis
jardin aromiqtique camping le paradis
feuilles resultat

Al wandelend over de paden

emplacements camping en bord de riviere
ga aan boord voor een tochtje op de Vézère

Alleen of in gezelschap van anderen wandelen of fietsen we over de lanen naar de schaduwrijke oevers van de rivier de Vézère, om deel te nemen aan de activiteiten op de camping. 

In deze tijdloze wereld vermengt de natuur zich harmonieus met het campingleven. Het is niet ongewoon om spechten te zien roffelen, roodborstjes te zien jagen of buizerds te zien zweven. 

Activiteiten
Ontdek onze geschiedenis, onze engagementen en onze diensten