Home » Geschiedenis van de camping in de Dordogne

De geschiedenis van een 5-sterren familiecamping

Ons Paradijs, was ooit een veld van 8
hectare
met 3 walnotenbomen..
Wim et Fien Kusters le paradis dordogne
camping le paradis lhistoire en dessin

Het verhaal begint 56 jaar geleden, toen de Kusters, een jong Nederlands stel, op avontuur gingen in Périgord Noir. Ver van huis stelden ze zich dit landelijke gebied voor als een vakantieoord om in alle vrijheid van te genieten en deze te delen met anderen. Sinds 20 jaar zijn het Gé en Ellen Kusters die deze camping de ziel geven van een klein dorp in de Dordogne aan de oever van de rivier

Le Paradis sinds 1967
camping dordogne 5 etoiles
camping familial dordogne le paradis saint leon sur vezere 1

De ambiance in ‘Le Paradis’: de kunst van het buitenleven 

Sinds de oprichting in 1967 zien we de camping als een plek van samenkomst voor het delen van ervaringen. We vinden het leuk om over ons werk te vertellen, informatie te geven over de regio en te praten met iedereen die hier vertoeft. We houden van de Dordogne, van de aangename leefstijl, van het schitterende erfgoed van de regio en we hebben een fijn team dat met ons samenwerkt om u onvergetelijke herinneringen te bezorgen.

dessinportail

Dit is een onafhankelijke familiecamping 

Wat houdt een onafhankelijke familiecamping in? Het betekent dat wij, Ellen en Gé Kusters, als eigenaar onze camping volledig zelfstandig runnen, met onze eigen waarden en toewijdingen zoals de familiegeest en het milieubewustzijn die een leidraad zijn in ons management voor ons en het team. 

En toch zit het in ons DNA om samen te werken met alle belanghebbende partijen binnen het toerisme. In de ware zin van het woord, want ook Wim en Gé Kusters waren sinds 1974 betrokken bij de ontwikkeling van het Syndicat Départemental de l’Hotellerie de Plein Air (Departementale vakbond van het openlucht-hotelwezen). Dankzij deze vrijwillige verbintenis kan de sector anticiperen op toekomstige uitdagingen. 

famille kusters camping le paradis dordogne 1
ge et ellen kusters 1
Hier entertainen en delen we graag
camping familial dordogne
camping familial dordogne 5 etoiles 2
dessin mamouth

Een hecht team, een gemoedelijke sfeer

De reputatie van de camping is opgebouwd door klanttevredenheid voorop te stellen en diensten van topkwaliteit aan te bieden. De gemoedelijke sfeer die er heerst draagt uiteraard ook bij tot het succes. 

Het is dan ook voor iedereen geweldig om elk nieuw seizoen de bekende blije gezichten weer te zien.  

Op de camping werken het hele jaar door ongeveer 13 medewerkers, in het voorjaar sluiten de seizoens medewerkers zich bij hen aan. 

Enkele historische data over de camping

1967 : Fien en Wim Kusters komen uit Nederland aan, ze plaatsen hun koffers en vestigen zich op het lege terrein met slechts drie walnotenbomen. Hun twee zonen, Gé en Christoph, groeien er op en ze noemen deze plaats Le Paradis

1967
camping le paradis photo de famille en dordogne
1973
transat2

1973 : Fien en Wim zijn behoorlijk ambitieus en besluiten op dit terrein hun eerste zwembad te bouwen. Het aantal bezoekers aan de camping stijgt en de camping wordt steeds populairder, met name vanwege de ontwikkeling van het toerisme in de Dordogne.

photo ancienne piscine
1986

1986 : Camping Le Paradis verkrijgt 4 sterren, de hoogste onderscheiding destijds. De bar, het restaurant, de campingwinkel, de activiteiten, enz., zijn continue in ontwikkeling voor het grootste genot van de vakantiegangers. 

1991

1991 : de afgelopen tien jaar worden gekenmerkt door een overgangsfase voor de camping. Gé en zijn vrouw Ellen nemen het bedrijf over. Ze delen dezelfde waarden als de ouders van Gé, dat betekent in het kort: een warmhartig ontvangst, generositeit, dynamiek en streven naar uitmuntendheid ten dienste van uw vakantie. 

icones pagehistoire
1999

1999 : De Green Attitude is officieel gelanceerd op de camping: ze verkrijgt de Groene Sleutel, het Clef Verte-label, een milieulabel voor toeristische accommodaties.

histoire aquarelle du camping
coupe
2010

2010 : Le Paradis wordt bekroond met 5 sterren en het Europees Milieukeurmerk: de camping gaat door met het bieden van uitmuntendheid en met de milieuvriendelijke initiatieven.

2017
souvenirs en dessin

2017 : de mijlpaal van 50 jaar aanbieder van ‘souvenirs’ is behaald! 

2022 : in het tijdperk van verbonden vakanties gaat de innovatie door met het rationele beheer van hulpbronnen dankzij nieuwe technologieën zoals elektrische auto’s, zonnepanelen, telecommunicatie, digitale media… 

2022
icones Plan de travail 1 02 2
wordt vervolgd…

Er staan nieuwe projecten op stapel en er zullen nieuwe realisaties aan uw worden voorgesteld om uw verblijf in Le Paradis nog aangenamer te maken. Maar dat is het vervolg van het verhaal dat u binnenkort zult ontdekken. 

histoire photo de lespace aquatique

ONZE AWARDS door de jaren heen

  • 2019: 1e plaats “Beste camping in Frankrijk” door het Duitse tijdschrift Caravaning.
  • 2021: ADAC heeft voor het 4e achtereenvolgende jaar de titel “Superplatz” toegekend en de 1e plaats in de categorie “Duurzame ontwikkeling en bewustwording” voor campings in Europa.
  • 2023: uitgeroepen tot “beste camping” in Frankrijk door klanten die lid zijn van ACSI.
  • 2023: toekenning van de beste “Algemene beoordeling” en de beste “Kampeerplaatsen” door het label Camping Qualité, het enige officiële kwaliteitslabel in Frankrijk.
camping le paradis riviere proche du camping en dordogne
camping le paradis camping nature en dordogne
dessin lampadaire (1) (1)
geschiedenis in beeld
embarcadere camping le paradis
1970 camping le paradis
camping le paradis toute une histoire en dordogne
animations anciennes camping le paradis
piscine ancienne camping le paradis saint leon sur vezere
Willem Kusters BBQ Le paradis St.Leon
bus canoe dordogne
histoire du camping le paradis familial en dordogne 1
camping le paradis histoire 1