Home » Bezoek Saint-Léon-sur-Vézère

Saint-Léon-sur-Vézère in de Dordogne

location canoe dordogne resultat resultat
st leon sur vezere

Welkom in Saint-Léon-sur-Vézère, een verborgen schat in de Périgord Noir, op slechts 10 minuten rijden van Montignac en Lascaux. Dit dorp ligt in een van de bochten van de Vézère-vallei. Zijn charme en erfgoed zorgen dat het zijn klassement als een van de Mooiste Dorpen van Frankrijk meer dan waard is.  

In deze gemeente in de Dordogne vermengt de geschiedenis van de streek zich met de Franse levenskunst. Elke geplaveide steeg  leidt ons naar een erfgoedlocatie, een kunstenaarsatelier of een charmant huis omringd door bloemen. In het hart van het dorp kan de 12e-eeuwse Romaanse kerk worden bewonderd vanaf de bankjes op het plein of vanaf de schaduwrijke oevers met de prachtige treurwilgen.

Wat te doen in Saint-Léon-sur-Vézère, Dordogne

De vredige oevers van de Vézère vormen een betoverend decor voor wandelingen of picknicks in de Périgord. Liefhebbers van buitenactiviteiten kunnen hier hun hart ophalen: trailrunning, kanoën, wandelen, prehistorische workshops en boomklimmen.

point de vue randonnee dordogne 1 resultat

Wandelingen en trektochten rond het dorp

Alle wegen leiden naar Saint-Léon-sur-Vézère! Of u nu een enthousiaste wandelaar bent of een gezin op zoek naar een ontspannen wandeling, er zijn tal van bewegwijzerde paden die leiden naar de verborgen schatten van de Dordogne.

Uitzichtpunt over de gemeente Saint-Léon-sur Vézère

Vanaf de camping leidt een pad langs de vredige Côte de Jor naar een panoramisch uitzicht over de Vézère-vallei. Als we het uitkijkpunt naderen, worden we verwelkomd door de geur van het dennenbos en de schaduwrijke picknickplaats waar we over de vallei kunnen uitkijken. Deze bewegwijzerde route is geschikt voor alle niveaus.

feuille

Ontmoeting met het kleine erfgoed van de Dordogne

In het dorp leidt een bewegwijzerd pad naar de oude washuizen en fonteinen. U kunt meer te weten komen over de geschiedenis van Saint-Léon-sur-Vézère terwijl u onderweg geniet van de frisheid van de waterpoelen.

Uitzicht op het kasteel van Clérans

De wandeling naar het kasteel van Clérans is een ervaring die u niet mag missen. Dit 18e-eeuwse kasteel ligt in het hart van het platteland aan de oevers van de Vézère. Een pad leidt ons door bossen en weiden, waardoor dit architectonische juweeltje geleidelijk aan zichtbaar wordt.

Boswandeling langs waterstromen

Via een rustig pad luisteren we naar het ruisen van het water. Een perfect uitje voor beschouwers en liefhebbers van wilde flora. U komt uit op de mysterieuze kliffen van Castel Merle die Saint-Léon-sur-Vézère verbinden met het dorp Sergeac.

chateau st leon sur vezere resultat
balade en bord de vezere 2
accrobranche a saint leon sur vezere

Boomklimmen op het terrein van Conquil à Saint-Léon-sur-Vézère

Het boomklimpark ‘Parc Accrobranche Le Conquil’ biedt een verscheidenheid aan parcours in de bomen voor alle niveaus. 

Kabelbanen, hangbruggen en andere uitdagingen in de lucht voeren u door het bos, met uitzicht op de kliffen en de rivier. Jongere kinderen kunnen in alle veiligheid leren op de hiertoe bestemde parcours, terwijl volwassenen meer gewaagde avonturen kunnen beleven. Vanaf Conquil kan men het terrein van Castle Merle en het kasteel van Clérans zien liggen. 

dessin enfant

Bezoek Castle Merle bij Saint-Léon-sur-Vézère

Het terrein van Castel Merle onthult de schatten van een belangrijke archeologische vindplaats in de Dordogne.

Grotten en schuilplaatsen van in de rotsen

Castle Merle is beroemd om zijn grotten en schuilplaatsen in de rotsen, die duizenden jaren geleden werden bewoond door de prehistorische mens. Archeologen hebben rotskunst, werktuigen en overblijfselen ontdekt die de evolutie van het menselijk leven in de Dordogne en zelfs elders weergeven.

site castel merle
©Les_conteurs

Archeologisch Museum

De site herbergt ook een archeologisch museum. Er zullen prehistorische artefacten, natuurgetrouwe reproducties en interactieve displays te zien zijn.

Rondleidingen

Een rondleiding op de site van Castle Merle in de Périgord is echt een aanrader! Gidsen met een aanstekelijke passie leiden u over de paden die rond de grotten en kliffen slingeren.

feuilles resultat

Donjon en Manoir de La Salle in Saint-Léon-sur-Vézère

Deze authentieke locatie met zijn vele curiosa, in het hart van het dorp, staat open voor bezoekers.

donjon de la salle st leon vezere
©Donjon_manoir_et_jardins_de_la_salle

De Donjon (slottoren): getuige van de Middeleeuwen met antieke meubels uit die tijd.

Vanuit het dorp moet je omhoog kijken om dit symbool van macht en bescherming te bewonderen.

De imposante toren biedt een adembenemend uitzicht over de daken van het dorp.

Om boven te komen, beklimmen de bezoekers een wenteltrap waar ze op elke verdieping een verrassend vertrek ontdekken.

Manoir de la Salle: Elegantie en Familiegeschiedenis

Naast de donjon heeft de Manoir (landhuis) een meer residentiële architectuur die de elegantie van het middeleeuwse leven illustreert. We bewonderen er de scènes en decors die zorgvuldig en met passie zijn gemaakt. Een keur aan curiosa en legendarische wezens voegen een speciaal tintje toe voor volwassenen als kinderen.

De tuinen van het landgoed

De tuinen rond de donjon en het landgoed met de Manoir geven deze historische plek een landelijke sfeer. Bezoekers kunnen ontspannen over de groene lanen wandelen, nieuwe energie opdoen en de architectuur van de Périgord bewonderen.

jardins de la salle saint sueon sur vezere
©Donjon_manoir_et_jardins_de_la_salle
Donjon, manoir et jardins de la Salle
decouvir le manoir de la salle st leon resultat
©Donjon_manoir_et_jardins_de_la_salle

Kanoën in Saint-Léon-sur-Vézère

In Saint-Léon-sur-Vézère krijgt avontuur een aquatische dimensie dankzij de kano- en kajakverhuur. Stap in de boot voor een tocht over de Vézère in de Dordogne.

Varen op de Vézère

De rustige en kronkelende Vézère biedt een schilderachtige route voor ontdekkingsreizigers. Men zegt dat het iets heeft van de geweldige landschappen van Indiana Jones maar ook The Lord of the Rings. Het kalme water slingert zich door een uitzonderlijk natuurlijk en geologisch erfgoed. De oevers zijn weelderig begroeid, terwijl de plaatselijke fauna, van ijsvogels tot blauwe reigers, een spectaculaire show opvoert.

Huur een kano in saint-léon-sur-vézère

Camping Le Paradis biedt kano’s te huur aan. Of u nu met het gezin, met vrienden of alleen bent, kanoën in Saint-Léon-sur-Vézère is een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Jongere bezoekers zullen genieten van de sensatie van het varen op de  rivier, terwijl de ‘ontdekkingsreizigers’ zullen genieten van de hoekjes en gaatjes die men niet over land kan bereiken. 

5-sterren camping in Saint-Léon-sur-Vézère

Op 5 minuten van het dorp, aan de oever van de Vézère, biedt onze 5-sterren camping u een oase van natuur en welzijn, kortom het Paradijs!

Om Saint-Léon-sur-Vézère en de Dordogne te ontdekken, kunt u bij ons fietsen, kano’s en elektrische auto’s huren

Ontdek onze diensten
TOP 2023 la roque st christophe scaled resultat
glamping bord de riviere dordogne
klaarmaken