De natuur ontwaakt op Camping le Paradis

De lente is synoniem voor vernieuwing in de natuur en hetzelfde geldt voor de groenzones, de accommodaties en de receptie van Camping Le Paradis.

Het onderhoud van onze tuinen

Hoewel een deel van de plaatselijke vegetatie een winterslaap houdt om in de lente weer een fris begin te maken, hebben de tuiniers van Camping Le Paradis het druk met de aanleg van bloemborders langs de lanen en paden die het grootste deel van onze natuurlijke zones beslaan.

Snoeien en bijknippen van vaste planten, de grond omspitten en bemesten van de bloemborders (dankzij onze bijzondere huiscompost), uitplanten van eenjarige planten, verzorgen van de grasvelden, zaaien in de kruidentuin… Er is werk genoeg! Het team komt in april samen om de kleurrijke plantensoorten te kiezen die gecombineerd of als aanvulling worden gebruikt in de borders. Zo spreiden bijvoorbeeld tropische planten vanaf eind juni hun weelderige bladeren uit rond het zwembad om de eerste zwemmers gezelschap te houden. De buxushagen (die we heel goed in de gaten houden!) en loofgangen bieden privacy aan de afzonderlijke staanplaatsen. Langs de rivier laten de goed gesnoeide bomen hun bladeren ritselen en werpen schaduw op de steiger waar de kano’s en kajakken aanmeren.

Nieuw in het seizoen 2017 op Camping Le Paradis

Er zijn elk jaar veranderingen, verbeteringen en nieuwtjes op Camping Le Paradis. Dit seizoen 2017 hebben we bijzondere aandacht besteed aan het terras van het restaurant. Er zijn schaduwzeilen in passende kleuren geïnstalleerd zodat u kunt genieten van een praktische indeling op het terras zonder parasolpoten. De zeilen geven schaduw, beschermen tegen regen en laten ruimte voor een koel verfrissend briesje. Nu alleen nog een ijsje en een cocktail en u bent … au Paradis!

In de kruidentuin hebben we gekozen voor een duurzaam alternatief: metalen bakken die gemaakt zijn door een plaatselijke vakman, om de verhoogde houten bakken te vervangen. U kunt hier u ook een prachtige handgemaakte metalen structuur in vorm van een pompoen bewonderen. Deze installatie vormt de basis voor een workshop tuinieren voor kinderen en iedereen die graag samen met ons ‘in de grond wil wroeten’!

    50 jaar vakantie 100% Dordogne

In 2017 viert Camping Le Paradis haar 50e verjaardag! Dit is een mooie gelegenheid om u twee series informatiepanelen aan te bieden:

  • Een fotoroman die u kunt ontdekken op de muren rond het terras. 5 decennia leven op de camping, met korte tekstjes van de campingasten, anekdotes, foto’s (met een paar prachtige vintage exemplaren!), souvenirs om samen te delen.
  • Een biodiversiteit interpretatieroute “Ambiance Paradis”: een wandeling door de natuur van Camping le Paradis met uitleg over de indeling van de groenzones en de 50 planten en diersoorten langs de paden van de camping.

Bij aankomst ontvangt u een exemplaar van onze speciale verjaardagskrant!

Het seizoen begint met de zon op Camping le Paradis. Het wordt een zomer met veel sport, feestelijke animaties, gastronomische lekkernijen en streekproducten … Rendez-vous over een paar dagen voor een presentatie van onze favoriete campingrecepten …

Articles récents
Catégories
Archives
Ces articles pourraient vous intéresser
Camping le Paradis werft personeel

Camping le Paradis werft personeel

Par : Ellen - 21 januari 2019 - Blog
ADAC Superplatz 2018

ADAC Superplatz 2018

Par : Ellen - 12 januari 2018 - Blog

Milieuparticipatie

Par : Ellen - 05 januari 2018 - eco-vriendelijke camping